21 Cara Buat Duit Dengan Cepat Dan Senang Yang Ramai Tidak Tahu!

Anda nak tahu cara buat duit RM200 sehari dengan senang? Pada waktu-waktu ekonomi meleset ini pasti ramai yang nak cuba nak buat duit untuk menambahkan pendapatan sampingan. Mungkin anda nak buat duit tepi buat beli barang dapur atau bayar bil bulanan. Anda jangan risau kerana saya akan tunjukkan 21 cara buat duit dengan cepat dan senang yang ramai orang tidak tahu.

Nota: Anda ada idea buat duit? Sila isikan idea-idea cara mudah buat duit diruang komen. Cara yang terbaik bakal menerima hadiah-hadiah menarik.

  1. Buat Duit Cepat Dengan Blog. Kini ramai yang buat duit secara part time dengan blog. Blog adalah platform percuma seperti wordpress atau blogger dimana anda boleh menulis cerita, berita, video atau apa sahaja yang anda fikirkan menarik untuk tatapan pelayar internet. Sahabat saya Masrule buat duit RM65,000 dengan teknik blog simple, manakala Norazlina pula menjana lebih RM25,000 dengan teknik copypaste dari rumah sahaja. Kelebihan buat duit dengan blog ini ialah anda boleh menjana pendapatan dengan pelbagai cara. Samada anda menjual produk sendiri atau produk orang lain, anda juga boleh menjana pendapatan pasif dengan iklan-iklan adsense.

2. Buat Duit Dengan Arbitrage. Anda beli murah dan jual mahal. Ramai yang menggunakan teknik ini di ebay. Anda melihat pada barang-barang yang menjadi hits dan fikirkan samada anda boleh menjualnya dengan sedikit keuntungan atau berlipat kali ganda. Buat duit dengan arbitrage ini mampu menjana keuntungan lumayan jika anda mampu menjual dengan margin keuntungan yang besar. Contohnya, tahukah anda jajan super ring yang berharga RM1.60 dijual sehingga RM50 di ebay untuk pelanggan-pelanggan di Amerika dan Korea. Peniaga ebay tersebut Rabiatul Adilah Ibrahim menjana puluhan ribuan ringgit sebulan di ebay!

3. Broker renew insuran & road-tax – Tahukah anda kerana kesibukan kerja ramai yang terlupa untuk memperbaharui cukai jalan atau road-tax kenderaan mereka. Jadi disinilah khidmat penting anda diperlukan. Sebagai broker, anda mengiklankan perkhidmatan memperbaharui cukai jalan dan menghantarkan dokumen tersebut ke depan pintu rumah mereka.

Selepas mendapat tempahan, apa perlu anda buat? Mudah sahaja, anda pergi ke kaunter-kaunter insuran kenderaan dan minta 2 atau 3 sebut harga dan berikan kepada pelanggan anda. Disini anda perlu tambahan upah anda mengikut sebut harga, biasanya RM30-RM100. Apabila mereka setuju dan masukan duit anda buat bayaran di kedai insuran dan hantarkan road tax yang baru ke rumah mereka.

4. Buat duit dengan mudah.my – Tahukah anda laman web mudah.my mendapat puluhan ribu pelawat sehari. Inilah peluang anda untuk buat duit cepat dengan menjual produk yang anda tidak perlukan lagi dirumah contohnya pakaian, aksesori kereta, peralatan masakan dan perhiasan atau apa sahaja yang anda fikirkan boleh djual. Kalau anda hendak buat duit dengan mudah.my ini pastikan anda menjual barang-barang yang masih elok supaya tidak mendapat komplen daripada pelanggan anda. Untuk untung lebih, anda jual pelbagai barang yang laris disini. Keuntungan anda pasti berlipat kali ganda.

5.Jadi pemandu atau penghantar makanan – Jika anda mempunyai kereta atau motor kenapa malas nak buat duit cepat. Anda boleh jadi pemandu grab pada waktu selepas kerja atau menghantar makanan dengan grabfood atau food panda. Ramai yang menjana pendapatan tambahan RM1000 – RM3000 sebulan dengan teknik ini.

6. Pembeli Barang Dapur Upahan – Ramai surirumah yang malas nak keluar rumah untuk membeli barangan keperluan rumah. Disinilah khidmat anda diperlukan. Anda boleh dibayar mengikut jam contohnya RM20 – 30 sejam. Selepas membeli barang yang diperlukan anda perlu menghantar ke rumah pelanggan secepatnya. Untuk mendapatkan pelanggan anda boleh iklankan di media-media sosial.

7. Buat Duit Sebagai Broker Tutor Di Rumah – Kerana kesibukan ibubapa dengan tugas masing-masing, khidmat seorang tutor atau guru tuisyen diperlukan dengan terdesaknya sekarang ini. Jadi apa yang anda perlu buat ialah senang sahaja, anda bertindak sebagai broker yang mencari guru-guru untuk bekerja sebagai guru tuisyen part time dari rumah ke rumah. Anda mengambil 10-20 peratus sebagai yuran broker. Senangkan!

8. Buat Duit USD. Ramai rakyat Malaysia yang dalam diam-diam menjana duit dalam US dollar melalui web Fiverr. Melalui Fiverr, anda boleh memberikan pelbagai servis atau hobi antaranya menari, melukis, membuat video, bercakap atau apa sahaja yang pelik-pelik seperti melukis didahi atau memanjat pokok sambil menjerit. Ya ia memang nampak pelik tapi servis inilah yang mampu memberikan pulangan lumayan dari $5 usd sehingga ribuan usd! Lagi kreatif lagi banyak duit yang anda dapat.

9. Buat Duit Dengan Video. Video kini menjadi kegilaan ramai. Pelayar internet kini menghabiskan berjam-jam lamanya dengan menonton video. Tahukah anda boleh menjana pendapatan sampingan dengan memuat naik video-video di youtube. Pada mulanya anda cari sesuatu yang sedang trending contohnya coronavirus, dari situ anda membuat video tentangnya. Apabila ianya menjadi viral anda boleh menjana duit dengan iklan adsense. Ianya mungkin mengambil masa tetapi video akan bakal ditonton boleh jutaan manusia dan anda dapat menjana 5 angka sebulan!

10. Buat duit dengan survey. Jika anda ada banyak masa terluang, anda patut buat survey. Anda boleh menjana antara RM10 hingga RM30 untuk setiap kaji selidik yang anda lakukan. Caranya ialah anda hanya perlu menjawab soalan-soalan yang diberikan, lagi banyak survey yang anda lakukan lebih banyak duit yang anda dapat. Kelemahan teknik ini ialah anda pasti cepat bosan apabila perlu menjawab soalan-soalan yang diberikan. Antara web survey yang popular ialah ySense dan TimeBucks.

11. Buat duit dengan youtube. Cara termudah untuk buat duit dengan youtube ialah anda membuat channel youtube anda sendiri. Dari sini anda boleh upload video-video yang menarik untuk tontonan ramai. Contohnya, jika anda mempunyai kebolehan tentang memasak, buat video cara-cara memasak yang cepat dan senang dari rumah. Dengan resepi yang terkini dan enak, video anda pasti mendapat sambutan ramai. Jika anda pandai melukis, upload video-video tentang bakat anda melukis yang orang nak tahu.

Mengikut kajian yang dijalankan, youtube telah berjaya melahirkan ramai jutawan senyap . Antaranya, kanak-kanak Ryan Toyreviews yang menjana $11,000,000 pada 2018 dan Daniel Middleton yang membuat $16.5 Juta dengan video game. Kini sesiapa sahaja boleh buat duit dengan youtube melalui aplikasi handphone mereka.

12. Buat duit dengan ebuku. Ramai yang tidak tahu bahawa sesiapa sahaja buat duit dengan ebuku. Dengan kos yang murah dan pulangan yang lumayan, kini ramai yang mencuba untuk menjana pendapatan tambahan dengan ebuku.

Untuk memastikan ebuku anda mendapat perhatian, anda mestilah memilih topik -topik yang panas dan boleh dijual. Antaranya ialah 10 Cara Buat Duit Dari Rumah, 7 Tabiat Pembuka Pintu Rezeki, Cara Pasti Anak Skor A+, 100 Petua Jadi Sihat dan sebagainya.

Cuba bayangkan jika sehari anda mendapat hanya 1 jualan sehari untuk ebuku yang berharga RM40, dalam sebulan sahaja anda sudah boleh menjana RM1200! Ini lah pendapatan pasif atau anda sudah buat duit sambil tidur.

13. Buat duit sebagai affiliates. Buat duit sebagai affiliates ialah anda menjadi seorang pengedar kepada produk yang dihasilkan oleh orang lain. Dengan cara ini anda tidak perlu pening kepala untuk memikirkan tentang penghasilan produk tersebut sebaliknya anda fokuskan untuk membuat jualan.

Biasanya affiliate akan diberikan peratus keuntungan yang tinggi, biasanya 50% sehingga 100%! Di barat, antara platform yang terkenal untuk menjadi affiliate ialah Clickbank, JVzoo dan sebagainya. Ramai yang telah bergelar jutawan dengan hanya mempromosikan produk orang lain.

Di Malaysia, anda boleh membuat kajiselidik produk-produk yang laris dipasaran untuk anda menjadi affiliate. Bukan sahaja produk digital, produk fizikal juga kini semakin mendapat sambutan. Yang penting kita perlu tahu produk-produk yang didapati dengan mudah dan harga yang berpatutan.

Nota: Anda ada idea buat duit? Sila isikan idea-idea cara mudah buat duit diruang komen. Cara yang terbaik bakal menerima hadiah-hadiah menarik.

Read More

Buat duit dengan hutang RM500 sehari

Anda mempunyai hutang yang masih belum selesai?

Anda pening kepala bagaimana nak langsaikan hutang?

Jangan risau. Hari ini saya akan menolong anda untuk bebas dari hutang!
Bukan itu sahaja, saya juga akan tunjukkan bagaimana anda boleh buat duit dengan hutang sehingga mencecah RM500 sehari.

Oleh itu anda mempunyai duit lebih untuk menikmati hidup
yang lebih baik. Dan saya buatkan satu sistem yang boleh
anda ikut.

Biasanya sistem yang mudah adalah yang terbaik. Dan saya
rasa ianya termasuk cara melenyapkan hutang. Dalam masa
beberapa tahun saya telah mencipta pelbagai sistem, dan
saya akan memperkenalkan salah satu sistem saya yang
terbaik kepada anda 😉

Anda perlu kuatkan semangat untuk mengikuti 10 langkah
berikut.. dan matlamat anda untuk bebas daripada hutang
pasti akan tercapai.

  1. PERIKSA rekod perbelanjaan untuk tempoh 12 bulan.
    Setahun adalah jangka masa yang tepat untuk melihat apa
    yang berlaku. Jadi lihat semua perbelanjaan, penyata
    bank, rekod buku cek, penyata kad kredit atau apa sahaja
    rekod yang anda ada.

Dan untuk perbelanjaan yang menggunakan wang tunai, bawa
buku nota untuk beberapa minggu dan tulis semua perbelanjaan
anda, walaupun untuk membeli goreng pisang makcik. Akhirnya,
anda akan dapati betapa sedikit akan menjadi bukit. Saya
telah mencubanya dan memang boleh dapat angin akhmar… hehe

  1. KIRAKAN jumlah perbelanjaan anda dalam sebulan, dengan
    mencampurkan semua bil yang perlu anda bayar dalam sebulan.
  2. TULISKAN senarai hutang yang anda tanggung. Jangan lupa
    masukkan sekali ansuran rumah. Telefon bank jika anda tidak
    pasti berapa hutang yang anda ada.(Pastikan ada selalu kemas
    kinikan rekod senarai hutang ini)
  3. BUAT SENARAI pembayaran minima yang perlu anda lakukan
    setiap bulan. Katakan anda perlu membayar RM2000 setiap bulan.
  4. TENGOK BAKI yang perlu anda bayar, dengan anggapan
    bahawa anda membayar setiap bulan tanpa ada yang tertunggak.
  5. SENARAIKAN hutang anda supaya hutang yang sedikit diatas
    sekali, dan yang banyak terletak dibawah. Jangan lupa
    senaraikan semua hutang anda. Contohnya:
  6. 1)Hutang stereo RM2000
    2)Hutang kad kredit RM5,000
    3)Hutang kereta RM50,000
    4)Hutang rumah RM100,000
  7. Sekarang anda perlu ‘MENYERANG’ untuk membayar hutang
    yang sedikit dahulu. Buat keutamaan untuk habiskan hutang
    yang sedikit dahulu (tv?) dan akhir sekali hutang yang agak
    besar, contohnya kereta atau rumah.
  8. Pada langkah Nombor 4, anda telah kirakan jumlah minima
    hutang yang perlu anda bayar setiap bulan iaitu RM2000.
    Sematkan di minda anda untuk tambahkan sebanyak 10%
    daripada jumlah tersebut, iaitu RM200!
  9. Untuk mempunyai tambahan RM200 untuk membayar hutang,
    kurangkan RM200 daripada perbelanjaan, dan simpan untuk
    membayar hutang.

Cuba fikirkan semua cara untuk mengumpulkan RM200 ini.
Anda perlu berbincang dengan keluarga anda apa yang
perlu dan tidak perlu dibeli. Contohnya jika anda selalu
makan diluar, cuba kurangkan. Jika anda merokok, cuba berhenti.
Jika anda berusaha, pastinya anda temui jalan untuk jimatkan
paling kurang RM200 sebulan.

  1. Gunakan wang tambahan RM200 ini untuk membayar hutang
    No.1 anda yang kecil dahulu. Jika anda membayar RM100 sebelum
    ini, sekarang anda bayar RM300 (RM100+RM200). Apabila habis
    hutang pertama, gunakan RM300 untuk tambahkan bayaran kepada
    hutang kedua. Jika sebelum ini anda membayar RM200 untuk hutang
    kedua, anda bayar RM500 (RM200+RM300) selepas hutang pertama
    habis. Ianya akan memberikan impak maksima untuk melangsaikan
    hutang anda dengan cepat. Teruskan penambahan sehingga ke
    senarai yang terakhir.

Dengan cara ini anda akan bebas dari hutang dalam masa beberapa
tahun. Kelebihan daripada sistem ini bermula hanya daripada
RM200 yang anda jimatkan, dan ianya bertambah sebaik sahaja
hutang pertama anda habis.

Sila gunakan teknik ini dan anda pasti terkejut dengan
hasilnya dalam masa beberapa tahun akan datang. Dan jangan
biarkan anak-anak anda sengsara kerana terpaksa menanggung
semua beban hutang anda nanti.

Demi Kejayaan Anda,

Mohd Nizam

PS: Dengan sistem saya, anda boleh hapuskan
hutang dengan lebih cepat. Oleh itu anda tidak
perlu lagi risau bagaimana nak bayar hutang
setiap hujung bulan.

Bayangkan jika tiada hutang, anda boleh simpan
wang di ASB, melancong dan beli apa yang anda
mahu.

Jom buat duit dengan hutang RM500 sehari

Read More

Cara buat duit tanpa modal dengan Whaff Rewards

Salam sahabat, 

Pagi ni saya akan buat satu video yang mana kita boleh buat duit tanpa modal yang banyak ataupun tanpa menggunakan jumlah duit yang banyak dan begitu besar. Korang hanya perlukan wifi ataupun mobile data selebihnya hanya berserah pada smartphone korang. So, pagi ni.. apa yang korang perlu buat adalah korang buka google playstore ataupun applestore. Korang boleh cari apps ni (WHAFF REWARDS) 

KLIK DISINI JIKA ANDA NAK BUAT DUIT SENANG RM200 SEHARI! 

Jadi bagaimana cara nak buat duit dengan whaff rewards ni? Okay, korang install macam biasa application ni. Install. And then, korang open. Okay, lepas korang bukak apps ni. Korang boleh log in menggunakan facebook page ataupun facebook profile. So, lepas je korang dah log in..korang boleh gunakan kod yang tertera di skrin korang untuk mendapatkan USD 0.300. So, jumlah dia lebih banyak ea kalau kita tukarkan kepada MYR. Apps ni guna USD kerana dia support by US okay.?

So, second thing korang perlu tahu macam mana nak dapatkan korang punya USD ni. Okay, korang boleh tekan PREMIUM PICKS. Contoh ea, korang.. install something okay? Korang boleh install yang ni. Piano holic2. Okay, install. Accept. Okay, tunggu kejap.  So, dia dah install. Installing Piano Holic2. Okay. Successful. 

 Korang kena main selama 2 minute application tadi. So, tekan balik lagi sekali. Untuk tengok reward sekarang dah masuk. Klik open. Okay. Loading. Okay. Loading~. Itu baru USD 0.010. So, kita kena provide masa kita dekat sini selama 2 minutes dengan main something in here. Contoh… Just play. Yeay~ great. So, kita baru main. Tak sampai lagi.. Okay, kita just retry retry Okay. Supaya dia cukup masa dalam 2 minit macam tu. back back okay so mari lihat nilai yang bertambah.

Okay. Kita baru try 1% So, reward dia bagi kalau korang penuhi 10/10 setiap hari Maksudnya, harini dah 1 esok 1 lusa 1 sampai 10. Genap dalam 10 hari, korang akan dapat point habis sampai USD 0.210. Contoh, saya boleh penuhkan saya boleh dapat USD 0.500 So, macam mana korang nak payout benda ni. Korang boleh tekan payout request. Dan tengok ke bawah okay macam saya. Saya menggunakan paypal senang  sikit. Ok kita jumpa lagi! Saya harap korang boleh gunakan idea-idea ini cara nak buat duit tanpa modal.

KLIK DISINI JIKA ANDA NAK BUAT DUIT SENANG RM200 SEHARI!

Read More